HOME Interes PublicMembriProiecteNoutățiContact
 
Detalii
 
< FESTIVALUL BRÂNZEI ȘI PASTRAMEI
24.09.2014 09:20 Vârstă: 6 yrs

Succes pentru Hospice Braşov!


Casa Speranţei a devenit Centru de Excelenţă în domeniul Îngrijirii Paliative pentru Europa Centrală şi de Est. Experienţa specialiştilor Hospice, dar şi calitatea serviciilor oferite pacienţilor cu boli incurabile au reprezentat punctul forte pentru ca fundaţia braşoveană să devină coordonatoarea unui proiect european

Titlul de excelenţă a fost acordat datorită celor aproape 20 de ani de experienţă în domeniul îngrijirii paliative ai Centrului Casa Speranţei, dar şi datorită celor peste cinci mii de asistenţi medicali din România şi din alte 18 ţări, care au fost instruiţi de-a lungul timpului de specialiştii braşoveni.

„Este o recunoaştere a muncii noastre din anul 1992 şi cred că este un privilegiu şi o responsabilitate pe care ne-o asumăm, să fim numiţi Centru de Excelenţă pentru Dezvoltarea Nursingului şi Îngrijiri Paliative în România, dar şi în Europa Centrală şi de Sud Est. Am început cu un curs care vrea să formeze lideri, pentru că ne dăm seama că în promovarea acestui serviciu ai nevoie de oameni care să creadă în idee” a declarat conf. dr. Daniela Moşoiu, de la Universitatea Transilvania, director Dezvoltare Națională şi Programe de Educaţie Hospice Casa Speranţei.

O primă activitate în cadrul proiectului o reprezintă organizarea cursului internaţional de Nursing Leadership, în limba engleză, ce are loc în această săptămână la Braşov. Astfel, 20 de asistenţi medicali din Albania, Armenia, Grecia, Ungaria, Rusia, Serbia şi România participă la un training intensiv de nursing în serviciile de paliaţie. Alături de ei sunt lectorii americani şi români care susţin sesiuni de comunicare, management şi lucrul în echipă.

„Suntem parteneri ai Hospice Casa Speranţei din anul 2010 şi am văzut acest centru ca fiind un lider nu doar în oferirea de servicii de îngrijire paliativă, dar şi în învăţarea altora şi creşterea gradului informaţii şi cunoştinţe în acest domeniu. Această conferinţă este o mărturie vie a ceea e vă spun. Ei organizează acum primul curs internaţional de leadership, deci nu doar că au dezvoltat acest proiect, dar au invitat la acestă primă activitate pilot reprezentanţi din şapte ţări” a spus Catharine Grimes – Director Fundaţia Bristol-Myers Squibb SUA.

Scopul acestui curs este de a completa educaţia şi de a creşte capacitatea asistenţilor medicali, de a oferi îngrijire de calitate pentru pacienţi incurabili. Fundaţia americană Bristol-Myers Squibb este cea care contribuie la finanţarea programului de educaţie în îngrijiri paliative pentru asistenţi medicali încă din anul 2010, iar din acest an a devenit finanţator al Centrului de Excelenţă în Nursing coordonat de Hospice Casa Speranţei.


 
VIZIUNE, STRATEGIE, ACŢIUNE
Misiunea noastră este de a sprijini dezvoltarea locală şi regională prin aplicarea principiilor dezvoltării durabile.
DESPRE NOI
Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov (ADDJB) a luat fiinţă în luna aprilie a anului 2006, la iniţiativa Consiliului Judeţean Braşov. Asociaţie intercomunitară, Agenţia este o entitate juridică de drept privat ce are ca membri unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Brasov. Agenţia are în prezent 54 de membri dintre care 35 sunt membri fondatori.
NOUTĂȚI
 
25.03.2020
 
05.02.2020
 
16.01.2020
CONTACT
Casa Baiulescu (mansarda) Bulevardul Eroilor nr. 33
500036 Brașov
jud. Brașov

România
+4 02.68/47.05.05
+4 02.68/47.05.06
Fax: +4 02.68/47.05.04
www.addjb.ro
www.dezvoltare-durabila.ro


contact@addjb.ro
© 2014 - Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov
creat de Professional People
HOME Interes PublicMembriProiecteNoutățiContact